Hvornår er det god stil at lette på ens sixpence?

05 april 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ikke helt på mode længere, at man løfter ens hat til hilsen af andre mennesker, om man starter den gestus, eller man gengælder den.

Det vil ganske givet se lidt mærkeligt ud, hvis man gjorde det med en kasket af den moderne slags, for den slags mennesker, der går med den slags kasketter, kommer med største sandsynlighed ikke fra en tid, hvor det stadig var på mode at løfte hatten for at hilse eller vise anerkendelse.

Man kan så have læst om, at man gjorde det, men der ser bare lidt komisk ud, hvis resten af ens mundering er for ungdommelig.

Man skal egentlig også lidt kende det kodeks for, hvordan og hvornår man hilser med ens hovedbeklædning, for det er faktisk ikke bare lige til, hvis man vil praktisere den slags, for man kan hurtigt komme til at latterliggøre andre, hvis man egentlig bare mest mente at hilse.

sixpence

Dette gælder specielt, hvis modparten ikke ved, hvordan man gør – og det er trods alt uhøfligt ikke at hilse igen.

Det er god stil at hilse retur med en sixpence

Hvis man så starter med at bære en sixpence fra https://high5shop.dk/collections/sixpence , så starter man trods alt godt ud, for så har man hovedbeklædning på fra en tid, hvor man rent faktisk hilste med den slags hatte.

Man kan kombinere den her hat med en flot mundering, langt skæg med videre, som der gaver et samlet og flot helhedsindtryk.

Og så er der det med, at man kan hilse ved bare lige at skubbe hatten lidt op, mens man bevæger hovedet fremover.

Man kan også gå rigtig langt med at tage hatten af, mens man nejer og placerer hatten foran sig og krydser benene en anelse.

Dette ser man især mennesker med høje hatte gøre, og det gjorde man, hvis man mødte en person af stor betydning – men hvor tit gør man lige det nu om dage?

Flere Nyheder