Hvad du selv kan gøre foruden professionel pelspleje

06 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Pelspleje kan man heldigvis få udkørt af professionelle instanser, så man kan sørge for, at det pelsværk, man blandt andet har på tøj, kan stråle og se flot ud til brug i lang tid, end hvis man ikke benyttede sig af den pelspleje.

Men pelsplejeren kan jo ikke altid være der, og det ville nok være for meget af det gode, hvis man kom rendende med få dages mellemrum konstant for at få tjekket op på, om der er noget galt med de forskellige pelsgenstande – medmindre man selvfølgelig er nødt til at komme ad flere omgange, fordi man har så meget med pels i.

Det ville nok blive tidsspild for begge parter, og det ville optage for meget tid; men der er heldigvis selv ting, som man kan gøre ved pelsene.

Man kan som det første anskaffe sig remedier, som der kan være med til at holde pelsen ren og pæn, indtil man kan give pelsen den store omgang ved en professionel plejer.

image

Giv den rette pelspleje, som der behøves

Men de pelsgenstande er selvfølgelig til for at blive brugt, også selvom man gemmer dem til særlige lejligheder eller anvender dem på skift til specielle anledninger.

Hvis man er for ømtålelig ved de genstande, så kan det komme til at blive for besværligt, når man bare plejer dem, men ikke bruger dem – det er næsten spild.

Men man skal sørge for at tjekke vejret, så pelsene ikke bliver for våde, og så skal man tænke på, hvordan man opbevarer dem, om man er ude eller hjemme.

Man skal ikke lade børn lege med den slags, og så skal man tænke over, hvem man eventuelt låner den slags pelse ud til, for man kan her aldrig være helt sikker på, hvad der kommer til at ske med genstandene.

Pas på de pelse via egen og professionel hjælp.

Flere Nyheder