En skønhedsklinik er alt andet, end hvad det har været

07 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Nu er en moderne skønhedsklinik jo noget ganske anderledes, end hvad man kunne forestille sig det for bare en hel del år siden; og det er faktisk ikke så meget, når man tænker over, hvor længe vi mennesker har været optaget af at gøre os skønne.

Skønhed er jo også noget, der kommer helt an på, hvem der kigger på en, hvordan man selv ser sig som skøn, hvordan andre opfatter en som skøn, og hvordan moden den ændrer sig.

Men selv alle de ting er jo noget, som har gået igen gennem rigtig, rigtig mange år og har ændret sig i epoker; men de forskellige anskuelser er som sådan stadig de samme – og folk går stadig op i at se skønne ud.

Så hvor man nu om dage besøger sådan et sted, hvor der er kræset for detaljen, hvor man har de nyeste metoder, og hvor det næsten kan minde om en videnskab, så har man forsøgt at gøre således gennem mange år.

En skønhedsklinik vil altid bestå og har altid bestået

Så selv dengang i gamle dage, når man måtte samle sig i små hytter og finde frem til, hvordan man kunne gøre folk smukke, så gjorde man det meget detaljerigt.

Det var ikke altid, at man nåede frem til samme resultat, men man forsøgte efter bedste evne, selvom man nok ville have ønsket, at man havde haft de samme muligheder, som man har nu om dage.

For det kunne skam betyde forskellen mellem liv eller død, om man havde mulighed eller adgang til at skabe den skønhedsopfattelse på en person, som man havde sat sig for.

Dette gjaldt især, hvis det var en person, som der havde stor anseelse i samfundet, og som man havde til opgave, at man skulle sørge for så godt ud for samfundet og lignede en statslig person.

Flere Nyheder