Diamanter er kvindens bedste ven

04 maj 2020 lotte_hindsberg

Diamanter er kvinders bedste ven er måske for meget sagt, men der er ingen tvivl om at ædelstene herunder diamanter er noget mange kvinder sætter pris på. Hvad enten det er en vielsesring eller et par øreringe. Diamanter er dog ikke kun værdsatte af kvinder, industrien er også glade for dem. Diamanter bruges mange steder. Lige fra brolæggere der lægger fortorve til NASA, der benytter dem i deres rumskibe. Det er diamantens hårdhed der giver dem mange andre anvendelsesmuligheder.

Hvor stammer diamanterne fra?

I dag stammer mange diamanter fra Afrika men man har hentet diamanter op fra jorden i mange tusinde år, men de største og mest udsøgte og sjældne diamanter stammer ofte fra Afrika. Verdens ældste kontinent. Det er især i det sydlige Afrika, at der idag udvindes diamanter. Ikke fordi at det er det eneste sted på kontinentet at der findes diamanter, men fordi det er et af de få lande, hvor det er lovligt at handle med diamanter. Mange af de andre lande er i borgerkrig og de bruger landets diamanter til at betale for krigen og derfor er det ulovligt at købe og handle med diamanter fra de områder. I daglig tale går de diamanter under navnet Blooddiamond. Der findes diamanter i mange forskellige farver.

Diamanter er romantiske

Selvom der findes et utal af forskellige ædelstene, men få af dem er så romantiske som diamanter. En af verdens mest kendte og smukkeste skuespillerinder, Elisabeth Taylor fik i 1969 en 65 parat stor diamant af sin skuespillermand, Richard Burton. Han betalte over 1 mio. dollars for diamanten, der hedder the hope diamond. Han købte den for næsen af det kendte diamantfirma, Cartier. Det var det største beløb en privatperson har betalt for en diamant på det tidspunkt. I Danmark kan du finde smukke og udsøgte diamantsmykker hos https://caratdiamanter.dk/.

Flere Nyheder