De mange fascinerende smykker

20 september 2020 lotte_hindsberg

Det fascinerende ved smykker er at de kommer i mange forskellige former. De kan være store og voldsomme eller små og diskrete. Der er smykker til en hver lejlighed og de kan understrege eller f.eks. ændre en halvkedelig kjole til at ligne noget der er taget direkte ud af et modeblad.

Et smykke kan også være et billigt smykke, men det kan også være et smykke til flere milioner kr. Det kan være lavet af dit barn i børnehaven, men det kan også været lavet af en kendt designer. Der findes smykker til mænd, kvinder unge som gamle. Du kan se flere eksempler på smykker her https://caratdiamanter.dk/.

Morgengave og smykker

I dag er det ofte almindeligt at give et smykke i morgengave. Sådan var det ikke tidligere her var det mere almindeligt at en mand gav sin nye hustru et stykke jord evt. med en lille hytte på. Det var hans måde at sikre hende og evt. børn i tilfælde af at han døde. Hans ejendele gik nemlig ikke automatisk til hende og deres børn, men til hans forældre. I dag er morgengaven mere symbolsk og gives ofte af begge parter.

Der findes stadig traditioner i mange lande, hvor der gives smykker til kvinden og hvor de smykker er ofte hendes økonomiske sikkerhed, i tilfælde af at manden dør eller ved en skilsmisse. Det er ofte i lande, hvor der ikke er tradition for at kvinden har et arbejde og kan forsørge sig selv.

Hvor stammer ædelstenene fra?

De ædelstene der bruges til smykker i dag stammer fra mange forskellige steder i verden. Den sydlige del af Afrika er storleverandør af diamanter og fra Sri Lanka kommer der mange forskellige ædelstene som alt fra rubiner i forskellige farver til mindre kostbare, som månesten og ametyst. Fra det sydlige Amerika kommer der blandt andet guld og Smaragder. 

Flere Nyheder